Sabrina en Almar ontdekken...........

Crazy Horse, Mount Rushmore, Deadwood en Devils Tower

Gisteren waren we niet echt moe ondanks de vertraging en de gebroken nacht voorafgaand. Hierdoor waren we in Custer aangekomen op 20 mile van Mount Rushmore. Om 20:00 uur in slaap gevallen en wakker om 6:30. Nee... we waren zeker niet moe.

Om 8:00 uur stapten wij weer in de auto op weg naar Mount Rushmore, de hoofden van de 4 meest prominente presidenten uit de geschiedenis; George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Voordat we daar aankwamen zijn we kort gestopt bij Crazy Horse. Dit wordt het alternatief voor de 4 hoofden om de indianen te eren. Als het af is zou dit een Indiaan op een paard moeten zijn. Nu is alleen zijn hoofd en deel van een arm te zien.

Ondanks de voorspelling was het helder en zonnig weer waardoor de hoofden van de presidenten goed te zien waren. In de zon zijn we een rondje over het terrein gelopen. Een wandeling van 1,5 kilometer onder de hoofden langs. Indrukwekkend groot. En wat nou als er ergens iets te veel dynamiet was gebruikt......

Volgende stop Deadwood. Een oud Western dorpje in de Black Hills waar Mount Rushmore ook in ligt. Ouderwets dorpje met een straat waar de salons nog staan. Maar vol met casino's. Leuk om gezien te hebben maar om er voor om te rijden is zonde van je tijd. Voor ons was het op weg naar Devils Tower.

Ondertussen hadden we de Black Hills achter ons gelaten en ook Zuid Dakota. Wyoming is de volgende staat. Hier staat een granieten berg, Devils Tower, van circa 250 meter hoog. Heel vreemd gezicht midden in het landschap. En ronde geribbelde grijs groene ronde pilaar. Helaas was het gaan regenen waardoor we er niet lang zijn gebleven. Maar indrukwekkend om te zien als begin van Wyoming.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!