Etosha
Gisterochtend waren wij om 6:50 uur bij de receptie zoals door de receptionist aangegeven. Vol verbazing keek zij ons aan waarom we te laat voor de ochtend safari waren. Oeps, fout door de receptioniste gemaakt. Had 6:20 moeten zijn. Dit ontspon zich in een vreemde discussie om het op te lossen met uitchecken op het moment dat we uit het park moeten zijn en wij moeten betalen voor langer verblijf tot aan niets betaald hebben. Goed.... wij zijn vertrokken en hebben het reisbureau, volgende keer doen we alles zelf wel weer, op de hoogte gesteld en dat ze voor ons een oplossing moesten vinden. Die werd eindelijk gevonden door een prive safari in de middag.
Onze eigen safari bracht ons een Hyena, Giraffen, Herten, Jackhals, man en vrouw Leeuw en meer. Etosha is een vlakte met veel lage struiken maar ook een deel met bebossing en heel veel open vlaktes. Regelmatig staat er niets maar vaak ook vol met Zebra's, Antilopen, Gnoes enzovoorts. Erg mooi om doorheen te rijden.
De middag safari was met de gids informatief. We zagen weer meerdere Jakhalsen, een Hyena, Giraffen en ook Olifanten. Maar uiteraard meer en ook uitleg over Etosha zelf. Daarbij vertelde de gids dat er bijna geen Witte neushoorns in het park zijn. Alleen zwarte. En die is in de wereld heel zeldzaam en wordt weinig eenvoudig gespot omdat deze schichtiger is dan de Witte. Je ziet eigenlijk altijd een Witte in de parken in Afrika.
Na de safari zijn we gaan eten en in de schemering naar de waterplas nabij ons huisje. Daar hebben we 14!! zwarte neushoorns gezien. Vechten, badderend en slapend. Inclusief een junior. Dit heeft onze dromen overtroffen. De zeer zeldzame neushoorn op een paar meter afstand en dat 14 keer! We zijn heel tevreden gaan slapen onder een lekkende en ratelende airco waar de kamer uitgeleefd is, op hotspot nummer 1 van Namibië en gefinancierd door de overheid.
Mis ik nou een foto van een woestijn olifant?
En je hoeft niet te reageren hoor!